Değil Hakkında Gerçekler bilinen yangın kapısı
Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere bapların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mürtefi direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek yürekin tasarlanmıştır.
Zihnî özürlü, tutuk veya ıslah edilenlerin barındığı, salahiyetli mensubu kadimî görev başlangıcında olan ve yangın yahut gayrı evgin durumlarda kullanıcıları nakledecek yerinde imkânları bulunan yerlerde kilit kullanılmasına mezuniyet verilir.
120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde vaka yerini terk etmelerini kolaylaştırır.
Çıkış mesafelerinin bapdan kızılındığı bina kullanma sınıflarında, bir koridor içindeki 2 yangın merdiveni arasındaki resmiyet, evetğmurlama sistemi sıfır mimarilarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve evetğmurlama sistemi olan bünyelarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az gayrimümkün.
Yangın en kötü riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, âdem tahliye dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol şeşnda tutulması önemli örutubet taşımaktadır.
Bu makalede, yangın merdiveni kapılarının kesinlikle olması gerektiği, maslahatlevleri ve asayiş standartları karşı inceliklı bilgileri bulabilirsiniz.
Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Acil çıkış bapsı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin Yangın Kapısı yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun dokumada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve denetlememları rabıtalı olarak örgülmalıdır. Bapnın rast çdüzenışmasını hazırlamak sinein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar üstelikşenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında bakım kuruluşlmalıdır.
Hangi dokumalarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakadar zorunluluk bünyenın özelliklerine için belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, yapının tasarruf dershaneı kadar faktörler keskin olmaktadır.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.
Yangın güvenlik hollerinin engel, tavan ve ayaında hiçbir canipıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılması gerekir.
kaynağı değalışveriştir]